FAQ

Veelgestelde vragen over onze serivce en producten

Veelgestelde productvragen beantwoord

Producten

Volgens het Nederlandse bouwbesluit is een trapleuning verplicht. Deze voorschriften zijn bedoeld om de veiligheid van gebouwen te waarborgen, vooral voor openbare ruimtes en woningen waar mensen kunnen wonen of werken. Een trapleuning biedt ondersteuning en stabiliteit tijdens het gebruik van de trap, waardoor het risico op vallen wordt verminderd.

Leuningenvanstaal levert geen gebogen stalen trapleuningen. Vaak is het wel mogelijk om rechte leuningen te combineren met een gebogen trap. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de buiging van de trap.

In sommige gevallen is een gebogen trapleuning toch noodzakelijk. Dit past dan beter bij de contouren van de trap.

Het is belangrijk dat de leuning stevig is bevestigd en voldoende ondersteuning biedt, ongeacht de vorm van de trap.

In Nederland worden er geen specifieke wettelijke voorschriften gegeven voor de exacte afstand tussen een trapleuning en de muur. Wel moet de leuning zo worden geplaatst dat je voldoende steun hebt en heb gemakkelijk kunt vastpakken. Over het algemeen raden wij aan om de trapleuning ongeveer 5 tot 10 centimeter van de muur te plaatsen. Koop je jouw nieuwe stalen trapleuning bij Leuningenvanstaal? Dan is hier uiteraard al rekening mee gehouden!

Het bevestigen van een stalen trapleuning kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de specifieke situatie en het ontwerp van de leuning en de trap. Hier zijn enkele algemene stappen die kunnen worden gevolgd:

 1. Locatie bepalen: Beslis waar je de trapleuning wilt plaatsen en markeer de juiste positie op de muur. Zorg ervoor dat de leuning op een comfortabele hoogte wordt geplaatst.

 2. Voorboren: Boor gaten op de gemarkeerde locaties op de muur met behulp van een boor die geschikt is voor de muur. Zorg ervoor dat de gaten diep genoeg zijn en dat ze recht en gelijkmatig zijn geboord.

 3. Plaatsing van de leuning: Plaats de stalen trapleuning op de muur op de juiste positie. Zorg ervoor dat de leuning waterpas staat en recht is.

 4. Bevestigingsmiddelen kiezen: Afhankelijk van het type muur en de leuning, kies je geschikte bevestigingsmiddelen. Voor stenen of betonnen muren kunnen bijvoorbeeld schroeven met pluggen worden gebruikt. Voor houten muren kunnen houtschroeven worden gebruikt.

 5. Bevestigen: Schroef de bevestigingsmiddelen door de leuninggaten en in de voorgeboorde gaten in de muur. Zorg ervoor dat de bevestigingen stevig zijn vastgedraaid en dat de leuning veilig aan de muur is bevestigd.

 6. Controleren: Controleer of de leuning stevig is bevestigd en geen speling heeft. Test de stevigheid door er stevig aan te trekken.

Wil je weten hoe je de stalen trapleuning van Leuningenvanstaal monteert? Bekijk dan onze montagehandleiding.

Bent u op zoek naar een stalen trapleuning op maat en benieuwd naar de kosten? Bij Leuningenvanstaal leveren we kwaliteit maatwerk, tegen een zeer betaalbare prijs. Onze klantenkring bevindt zich grotendeels in de regio Noord-Holland. Hierdoor houden wij de bezorg- en productiekosten laag. Vaak zijn de bezorgkosten namelijk verrekend in de prijs om een “gratis verzending” aan te kunnen bieden.

Bij Leuningenvanstaal vindt je de drie meest gangbare modellen:

 1. Rechthoek Stalen trapleuning op maat: dit is de meest bestelde variant. Wij maken onze leuningdragers volledig zelf van massief staal. Dit is uniek binnen de markt! Vanaf slechts €99,95 heb je al een maatwerk stalen trapleuning in huis!

 2. Vierkant stalen trapleuning op maat: een opkomende variant is de vierkante maatwerk trapleuning. Voorzien van 35x35mm hoogwaardig staal tegen een betaalbare vanaf prijs van € 79,95.

 3. Ronde stalen trapleuning op maat: de altijd degelijke ronde stalen trapleuning op maat is verkrijgbaar vanaf slechts € 79,95.

Het opmeten van je trapleuning kan een gemakkelijke taak zijn als je enkele stappen volgt. Voor het beste resultaat raden we aan om de bestaande leuning op te meten als die er is. Dit geeft je een duidelijk uitgangspunt. Meet de lengte van de leuning van het ene uiteinde naar het andere en houd rekening met het aantal beugels of bevestigingspunten langs de leuning.

Vergeet niet om de maatvoering in te vullen bij de gewenste leuning op de productpagina. Door dit te doen, zie je meteen de prijs voor jouw maatwerk trapleuning van staal. Mocht je nog vragen hebben over het opmeetproces of de prijsbepaling, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen; we staan klaar om te helpen!

Veelgestelde service vragen beantwoord

Service

We streven ernaar om al onze klanten de best mogelijke service te bieden. Onze levertijd voor alle producten bedraagt doorgaans ongeveer 2 tot 3 weken. Dit komt omdat al onze stalen trapleuningen tot op de centimeter op maat worden gemaakt in onze eigen werkplaats.

Maatwerk producten vereisen tijd en aandacht, en we willen ervoor zorgen dat jouw trapleuning van de hoogste kwaliteit is. We verzekeren je dat de wachttijd de moeite waar is voor een leuning die perfect past bij jouw interieur.

We bieden verschillende opties voor de levering van jouw nieuwe stalen trapleuning.

 • Als je ervoor kiest om je trapleuning op afspraak op te halen bij onze werkplaats in Heerhugowaard dan is dit altijd kosteloos.
 • Voor klanten in de postcode regio 1450-2000 verzorgen wij een gratis bezorging vanaf een totale bestelwaarde van € 350 of meer. Controleer bij het afrekenen, na het invullen van je adresgegevens, of we jouw nieuwe stalen trapleuning gratis bezorgen.
 • Voor leveringen buiten de regio Alkmaar hanteren wij standaard transportkosten van € 75 per bestelling.

We streven ernaar om jouw leuning op de meest handige – maar zeker ook veiligste – manier bij jou thuis te krijgen.

Alle stalen trapleuningen worden standaard gepoedercoat, wat een duurzame afwerkingsmethode is. Standaard kun je kiezen uit de kleuren zwart, wit, brons of grijs. Voor niet-standaard kleuren raden we aan om eerst contact met ons op te nemen.

Poedercoaten is een proces waarbij een elektrostatisch geladen poeder op het metaal wordt aangebracht en vervolgens in een oven wordt gesmolten. Dit zorgt voor een sterke, gelijkmatige en slijtvaste afwerking die lang meegaat en bescherming biedt tegen roest en beschadigingen.

Zeker weten! Omdat we al onze stalen trapleuningen en beugels zelf maken, hebben we de flexibiliteit om jouw trapleuning aan te passen volgens jouw specifieke wensen. Als je iets unieks in gedachten hebt, hoef je niet meteen een leuning via onze webshop te bestellen.

Neem contact met ons op om je ideeën te bespreken. We stellen dan een vrijblijvende offerte voor je op, zodat je een duidelijk beeld hebt van de kosten en we samen de perfecte leuning kunnen ontwerpen die aan al jouw verwachtingen voldoet.

Onze populaire trapleuningen

Trapleuningen handgemaakt in Heerhugowaard

Stel nu jouw trapleuning samen

Fijne en persoonlijke klantenservice

Klantenservice

Gratis bezorging postcode 1450-2000

Bestellingen vanaf € 350

Gratis afhalen

Op afspraak bij onze werkplaats

Snelle levertijd

Levertijd binnen 2-3 weken

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa