Trapleuning monteren - How To

Trapleuning monteren – How To

Bent u van plan om zelf een nieuwe trapleuning te monteren in huis? Kijk dan niet verder! In dit artikel met bijhorende how-to vertellen we u namelijk stap voor stap hoe u zelf gemakkelijk onze trapleuningen monteert.

Bestaande trapleuning verwijderen

Voordat u kunt beginnen met de montage van uw nieuwe trapleuning is het van belang om de trap eerst gereed te maken. Zorg altijd voorafgaand het monteren van een trapleuning dat de oude leuning is verwijderd. Dit zorgt ervoor dat u een goede voorbereiding heeft getroffen, en gemakkelijk overal bij kan.

Wat heb ik nodig bij trapleuning montage?

 1. Onze handgemaakte stalen trapleuningen 🙂
 2. Leuninghouders
 3. Metaalboor
 4. Zelftappende schroeven
 5. Tyraps
 6. Accuboormachine
 7. Stokschroef bij blinde montage of schroeven bij zichtbare montage
 8. Wandpluggen
 9. Potlood
 10. Rolmaat

Wij leveren gratis bevestigingsmateriaal bij al onze bestellingen. U ontvangt dus gratis zelftappende schroeven, een metaalboor + passend bitje en een stokschroef bij blinde montage. Mocht u toch onverwachts extra bevestigingsmateriaal nodig hebben, dan biedt Wovar.nl een ruim assortiment aan schroeven en andere toebehoren aan.

Trapleuning monteren

Benodigde tijd: 2 uren

Hoe u het beste onze trapleuning kan monteren leggen wij in de vier onderstaande stappen uit.

 1. Bepaal de plaats van de trapleuning en leuninghouders

  Altijd beginnen met het meten van de plaats voor de nieuwe trapleuning. Als u een bestaande leuning vervangt, kunt u deze stap overslaan. Bevestig de eerste en laatste leuninghouder ongeveer 10-20 centimeter vanaf het uiteinde van de leuning. Als er meerdere leuninghouders per leuning zijn, plaats ze dan op gelijke afstand tussen de andere houders.

 2. Boor één gat bij een stokschroef (blinde montage) of vier gaten (zichtbare montage)

  Gebruik de leuningdrager om nauwkeurig de vier boorgaten af te tekenen. Bij een blinde montage bevestigt u de leuningdrager op de stokschroef. Boor het gat zodanig dat de leuninghouder in het midden komt te zitten.

 3. Draai of schroef de leuninghouders vast

  Nadat u de gaten heeft geboord en de stokschroef of pluggen heeft gemonteerd, draait of schroeft u de leuninghouders vast. Zorg ervoor dat u de houders goed vastzet.

 4. Bevestig de trapleuning tijdelijk met tyraps

  Leg nu de metalen trapleuning op de zojuist gemonteerde leuninghouders. Maak deze tijdelijk vast met een tyraps, zodat deze niet verschuift tijdens het voorboren. Ondanks zelftappende schroeven raden wij aan om voor te boren met de bijgeleverde metaalboor. Schroef vervolgens de trapleuning vast aan de houders. Verwijder daarna pas de tyraps.

  Let op: hou altijd rekening met de vermelde afstanden in stap 1!

Gratis bezorging postcode 1450-2000

Bestellingen vanaf € 350

Gratis afhalen

Op afspraak bij onze werkplaats

Snelle levertijd

Levertijd binnen 2-3 weken

100% Veilig betalen

iDeal / Klarna / MasterCard / Visa